Sambung Lagi yer....

Sunday, January 9, 2011

Hohohoho...ni sambungan dari apa yang aku luahkan dalam previous post aku..again..ni sal keje yer..
Aku dpt thu...org2 dlam pre-prod operate unit ni akan diserap masuk lam operate pas habis release ni..harp2 btulla...Amin...
Amin
"Bukan Bos kami " tu dah panic skang ni coz nama kami dibawah AGM unit lain..bukn dibawah AGM skng ni..whaahahha suka i....

Dan aku dpt tahu pemilihan baru yang dibuat ni bukan berdasrkan prestasi ke hape tpi berdasarkan status " permenant" dan yg terbuang ni ada status ' lagi pandai dari bos' (of course bkn aku..hehehe). Tak pelah..coz kami pun xhingin dah nk ambik tahu sal release sumer tu(btul x kekawan)...jnji keje kitaorng siap..kena dtg tiap2 hri mggu pun xpe..
kerja jgn xkerja...

Enjoy juga coz blh tahu error yg real...kena test end-to-end dgn pertambahan scenario yg direka si minah enth hape2 tu.

Tpi jgn nnti 'bukan bos kami' tu kta team kitaorg ni workload dia kecik..mmg aku sepukla...kecik xkecik hari ni dpt email kena siapkan 18 issues plus issue yg dh ada dlm masa 2 hari?ko ada????

Kak y dah ckp awl2..jgn nnti dia kurngkan mrkah KPI kitaorg sdh...ko yg assign kitaorg keje blh plak nk beza2 markah...ank emas ko tu keje kecik pun dpt tggi...blh plak??

Kitaorng dh sediakan awl2 lg apa task yg akan dimasukkan lam kpi kitaorg tu...ingt!pegng pada jnji kalo xnk tgk kitaorg mengamuk!!
siapla.....


lempang nnti...(berani ker??)

Anyway, kami ada nama team kami sendiri..siap dgn gambr sumer tu..hohoh(mekasih kak y..).

Dan lgi...persoalan yg kami inggggiiin tahu sgt2 tu dah terjawab....rupanya dlam team ni ada anak emas jg yer...biarpun kerja xseberapa,kalo bos dah suka..dia buat apa pun still bos pandng tggi..still backup dia..tgkla skang ni..sampai sggup buang org lag berpengalaman..blh ke dia menghandle kerja bru ni??tgk sjala...hohoh.

tgk sajala....

Bukan aku xsuka kt anak emas tu..tpi aku xsukkaaa n meluat dgn layanan pihak atsan...tgk hari tu la..semata2 nk permenantkan dia..org lain yg kenaaaa...xpe...kita pegng pada pepatah ' sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jg'...
Sakit kalo jatuh..

sama juga dgn 'si ponah' tu..xsdr diri kita tu bukan TM..pandai2 nk jg staff org..mengadu tu la ni la...hello...sblum jg org TM ni jaga jugala staff ko tu??org ko yg bru msuk pun kita TM ni kena ajar...byk cntik!...staff ko yg dtg lambt blik awl tu ok pl....pi gi daaaaa...yg bos tu plak mcm lembu kena cucuk hdung...ikut je keputusan dia..hohoh..nasib2....

blh jga anggap sbagi org tua dgn tongkatnyer...
aku xnk ckp lebih2 pasl "bukan bos kami' tu..dah letih nk mengumpat yg betul dah...mgkin sumer org tahu perangai dia..tpi yg btul2 thu keadaan sbenrnya mgkin kami sahaja kot..

wahahaha...okla...sekian dulu la...mekasih...

Bye-bye..pegi dulu....

HATI...PERASAAN..PEGI MANA KAH???

Thursday, January 6, 2011

Ya..Allah Ya..Rahman....hati aku sehari-sehari ni makin xde nafsu...heheh...bukan nafsu tu tau....ok serius2...
Ok meh aku cite sal hati aku ni...mcm ni....


Gatai...
Dia kejap2 ceria..kejap2 rasa meluat..kejap2 rasa rendah diri..kejap2 rasa bersemangat..kejap2 rasa sedih...dan paling utama kejap2 rasa runsing...dalam pada tu kejap2..ada pula rasa xsabar(hehe..ni sal baby ni)...bape byk kejap daaaa...
Cmner Hati aku ni..?
    
Dan sekarang..dalam masa dua tiga hri ni aku rasa bosan teramat...ni sal kerjaya aku...hohoh keje xpernah habis..dan kalo bt keje..msti sungguh2..smpai kt rmh pun still bukak lg laptop...tpi bila fikir2...apa yg aku dpt sbgai balasannyer??


still org xpndang..org akan anggap kita ni still xtau pape...n kalo aku mntk kerja kt tmpt lain org xkan tahu aku bt keje cmner...org akan anggp pengalaman aku still skit..herm??


Bagi sesetengah org..mybe ada jg mengeluh sal kerja ni...tpi tgk la pula faedah yg diorng dpt??mcm2..terutamanya post permenant yg "kami berkaitan" idam-idamkan..


Tak pula aku ckp xleh complaint ke apa..dan xpula aku ckp kalo kitaong yg tersepi ni blh nk complaint..huhu..


Complaint mengcomplaint ni..xelok org ckp...tpi tula..manusia ni kan ada perasaan...tmbh2 yg ada family...byk bnda nk kena fkir...dan kita sbgai manusia..nk juga dihargai sama rata..tmbh2..kita bt sumer kerja yg org bgi...lainla kalo yg beku n bt bodoh tu..(out of topic la)...


No feeling..
Ramai org ingt..kalo dah ada family sndri sng skit hidup..tpi silap..xcaya cuba ty org dah kwin...sbnrnya..hidup family ni lg byk belanja dia..mmg blh kongsi..tpi kalo belanja berganda??sama juga kan...tmbh2...kalo ada anak...herm...tak pelah..nnti sumer org blh rasa bnda ni..xnk ckp lebih2..


Ada juga lebihnya..heheh


Berbalik pada hati aku ni...aku mohon sgt2 Tuhan murahkan rezeki aku...supaya aku dengan seikhlas hatinya boleh kerja kt tempat lain...aku bkn jenis bt kerja smbil lewa..kalo ada kerja aku akn bt jg smpai siap(org kata bersungh2..cewah angkt bakul)...lainla org xbg keje..ni lah keje aku..hohoho...


Dan aku mohon sgt-sgt bos baru aku nnti (insyallah)...blh menghargai ank buah dia sama rata...blh bt keptusan dgn seadilnya...tnpa melebih-lebihkan sesetengh indivdu..hhohohhhhehe..ni general ni...


ok lah...aku pun ada jg cita2...nk beli rumah..tmbh2..baby aku nk kuar ni..nk jg bgi dia keselesaan untuk membesar..nk keje tetap...hohoh mintk Tuhan murahhhhkan rezeki my hubby..."Yang...i bagi u setahun lg yer?muaahhh(bodek ni)"..hehehehe..


mintk Tuhan murahkan jg rezeki kawan2 aku..amin....







Ni aku ada nk bagi tip yang boleh kita amalkan sehari-hari (mintak di murahkan rezeki): 


1. Selawat ke atas Junjungan nabi 100 x selepas setiap solat
2. Baca surah Al-Waqiah sebelum tidur
3. Puasa setiap isnin dan khamis setiap minggu.

Pengantin 2010...

Tuesday, January 4, 2011


Hehe..ni special post..dah lama nk bt..tpi blum dpt lg gmbr terkumpul...ni pun aku just update separuh aja..
Selamat menengokla yer...

1. Pengantin tentula aku..hohoh 13 June 2010.

Dari kiri: ank buah aku,ank sepupu,kakak aku(kak ty),anak sepupu,aku,n adik aku(izat).
Ni duk tgh pakai gelang.

Si Abg Poyo duk tgh dgr tazkirah..hehehe

2. Anne
Anne dgn Hubbynyer
3.Rosmawati - bulan Sept 2010 


Ati dgn Hubbynyer

4. Kak Yati - bulan Oct 2010

Kak Yati dan hubbynyer bersama-sama dyang2 kecil

5. Yang paling latest tentunya kak liza kita 18 Dec 2010. 
  

Kak liza yg bulat bersama Abg Cikgu..hehehehe

6. jeng jeng jeng....ni bukan pengantin 2010..mahupun begitu...aku still nk post kt sini...coz dia still mcm newly weds....hohoho...tgk la sendiri....


Kak nani dan Cik Abgnyer....mengancam u.....

 

Hah?Ada lagi??...Cepat2...

Guys..ada lgi ni url yg membolehkan kita mencri duit lebih..

click dekt link kt bwh:

http://www.plazacentre.net/cgi-php/forumphp-v2/index.php?referredby=24368

Sama-samala kita bt yer...aku pun bru je join...


K sekian sahaja bt masa skang...

Menjana Pendapatan Sampingan

Guys.....aku ada sometin nk promote...ni tuk sapa-sapa yang nk menjana pendapatan sampingan..


insyallah..url ni xmenipu..sng sahaja click dekt link kt bawah..pastu daftr sbgai ahli..percuma shaja..


kalo nk jdi pengdr blh jg..beli prdt 15 inggt shaja..ok aku xnk ckp byk...korng blhla bc mklumat kt situ je..


selamat menjadi ahli dan selamt mencuba..


http://adikbijak.com/ref.pl?MB04002


Nntikan lgi byk peluang bt duit...

Perginya DIA......uhuk uhuk....

Hari ni bertarikh 4 jan 2011 la juga...sorang akak (yang suka mengusik) merangkap ofis mate aku meninggalkan dunia pekerjaan di TM ni..huhuuh  sedih..coz pasni dah xde sapa leh kongsi ngn aku cari2 keje...gosip sal blog2....(hehehe jga2 org baru kt tepi aku skang ni)....

Puas juga kita org bergambar dan memberi ucapan terakhir sbgai ofis mate kak liza...mcm2 rupa ada....hohohoho....

dalam post ni aku ada selitkan babak2 sewaktu shooting yg xbertamadun tadi....Semoga kak liza success kt luar tu..n berbahagia dgn abg cikgu...(kim salam yer..hehehe)..dpt baby nnti blh kwn dgn ank yani..insyallah...

*pstt..xdpt nk tgk gelagak akak dgn abg cikgu..xdpt juga nk tgk akak peknen..huhuhuh

ok..kt bwh korang blhla melihat gelagak2 testing team...salam...

video

Ni testing team
Dari kiri:faizal,ali,ben,kak zura,ivan,dira,tina,ada,KAK LIZA,azi,remi,ira,aina,kak nani,yani,zuriah.

UNIFI...herm..we'll see...

Monday, January 3, 2011

Hari ni bertarikh 4 jan 2011 bermulanya hari aku mengembangkan lg bill-bill aku...pukul 1030 am,skang ni UNIFI Team tgh berhempas pulas menginstall benda alah tu kat umah aku..

Adik aku kt umah tu brangkali dah pening kpla nk bt keputusan..tu la sbb fon aku ni asyik berbunyi je dri tdi...

wahahaha..xsbr nk tgk iptv...terutamanya games yg terdapat lam tu...internet tu aku x berminat sgt(cewah-kot2 pasni jdi tokey mengdownload movie :) )..huhuhu..

codeless phone lgla.(xpenting pun)..cuma leh bergayut ngn ma aku je la....

herm kul 10.47am aku dpt pggilan dri adik aku..uwaaa kabel LAN xcukup pnjang..so aku xleh nk tgk lgla iptv tu..kena beli baru..uhuhuhu...nasib2...

Aku pilih VIP 5 je..xlrt nk byr byk2..

ok sekian sahaja..aku nk update sal bnda lain plak..nntikan cmner prestasai UNIFI ni besok...

tgguuuuuuu......